Oproep: stuur mij een brief!

De wereld is in een paar weken drastisch veranderd. Duizenden zieken, velen die al dierbaren moeten missen en grote ongerustheid en daar lijkt nog geen einde aan te komen. Ondertussen zijn we vaak hele dagen aan huis gekluisterd en proberen we allemaal onze weg te vinden in deze nieuwe werkelijkheid.

De wereld is in een paar weken drastisch veranderd. Duizenden zieken, velen die al dierbaren moeten missen en grote ongerustheid en daar lijkt nog geen einde aan te komen. Ondertussen zijn we vaak hele dagen aan huis gekluisterd en proberen we allemaal onze weg te vinden in deze nieuwe werkelijkheid. Dat die nieuwe werkelijkheid van start moet terwijl we tegelijkertijd misschien wel de grootste economische crisis na de Tweede Wereldoorlog over ons heen krijgen maakt het er niet makkelijker op.

We doen er goed aan om tijd te maken om ons te bezinnen over ons leven, ons werk en onze doelen in het leven.. Enerzijds vanwege de urgentie die de toekomst van je werk of eigen bedrijf brengt gedurende de economische crisis. Anderzijds vanwege de behoefte om je te bezinnen over wat echt belangrijk voor je is, omdat je met je neus keihard op je eigen kwetsbaarheid wordt gedrukt. Ik voel die behoefte en urgentie in ieder geval wel!

Omdat het niet mogelijk is om hierover face to face te sparren, zoals ik dat normaal in mijn sessies doe, wil ik je uitdagen om een briefwisseling met mij te starten.

Waarom per brief?

Het ligt voor de hand om in deze tijd te grijpen naar snelle en vluchtige media als Whatsapp en Skype om gedachten met elkaar uit te wisselen. Maar hierdoor is de kans groot dat het bij oppervlakkige communicatie blijft. Zenden en ontvangen, zonder tot de kern door te dringen.

Het schrijven van een brief geeft je de tijd om na te denken over wat je wilt zeggen. Het ontbreken van de druk van een directe reactie geeft je de ruimte om je gedachten te ordenen en de beste woorden te kiezen om die gedachten onder woorden te brengen. En als je jouw gedachten aan het papier toevertrouwt worden ze ook een beetje echter of definitiever.

Het schrijven van een brief schept dus orde in je gedachten en scherpt je ideeën verder aan. Dit kan je helpen om verder te denken dan vandaag en morgen. Verder dan alleen het overleven van deze crisis. Want één ding weet ik zeker: het leven gaat daarna verder en dat leven biedt jou en mij kansen die we met beide handen kunnen aangrijpen.

Hoe werkt het?

Ja, wil je met mij via een briefwisseling nadenken over werken en leven na de corona-crisis? Dan nodig ik je van harte uit om mij de eerste brief te schrijven. Dat begin is misschien niet makkelijk en daarom geef ik via LinkedIn en Facebook iedere week een thema als inspiratie.

Zorg bij het schrijven van de brieven dat je niet alleen informatie mijn kant op stuurt, maar dat je nieuwsgierig bent en nieuwsgierigheid wekt Alle onderwerpen die jij relevant vindt kunnen daarbij aan de orde komen. Schrijf minstens een A4tje vol en neem daarvoor de tijd. Ik neem bijvoorbeeld minimaal een dag de tijd om jouw brief te beantwoorden, zodat ik goed kan nadenken over de inhoud van mijn brief aan jou.

Starten?

Om je de puzzel van het ontcijferen van mijn handschrift te besparen, doen we de briefwisseling per mail. Dat is wel zo gemakkelijk!

Mail jouw brief naar [email protected]

Tot snel!

Privacy

Onze briefwisseling is vertrouwelijk en ik zal niets uit onze brieven openbaar maken zonder jouw expliciete toestemming.

Share This Post

Deel op facebook
Deel op linkedin
Deel op twitter
Deel op email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More To Explore

Schaap en Wolf

Niet stilstaan, maar vooruit kijken

2020 is een hels jaar. Veranderingen of verslechteringen vliegen je om de oren en de toekomst is onzeker. Je kunt volledig kopje onder gaan in de negativiteit. Maar wat heb je daar aan?

Read More »
Resultaten

de 21 stappen van inge

In juni ging Inge drie weken lang de uitdaging met zichzelf aan. Samen blikken we terug op 21 inspirerende en confronterende stappen die mogelijk haar leven gaan veranderen. 

Read More »
nl_NL