corporate retraite

Je wilt in een korte tijd flinke stappen zetten. Bijvoorbeeld omdat je je je onderneming verder wilt uitbouwen, je je leiderschapskwaliteiten wilt verbeteren of omdat je je anders wilt gaan profileren. Je wilt daarbij actief en gezond bezig zijn. Dan is een corporate retraite echt wat voor jou. In 1 tot 7 dagen werk je intensief aan jouw doel. Tegelijkertijd word je sportief uitgedaagd met een aantal flinke wandelingen die je energie en inspiratie geven. Dit kan zowel individueel of met een groep in Nederland of op Gran Canaria.

retraite voor

ondernemers

Wil je je eigen bedrijf starten, ben op zoek naar de juiste focus om vol energie aan je onderneming te bouwen of wil je en groeiambitie waar maken? En weet je niet precies hoe? Tijdens een retraite kun je flinke stappen zetten om je doel te bereiken.

Als starter kun je werk aan een goed onderbouwd ondernemingsplan en een marketingstrategie, zodat je een vliegende start kunt maken als ondernemer. Ondernemers die op zoek zijn naar een hernieuwde focus zorgen we samen dat het soepel gaat lopen door de situatie te onderzoeken en een plan te maken weer mee jij weer vol energie gaat ondernemen. En als jij jouw grote ambitie waar wilt maken, brengen we de kansen en valkuilen in beeld, formuleren we jouw ambitie zorgvuldig en bepalen we jouw route naar succes.

Voor startende ondernemers met een beperkt budget is de Thuisretraite een alternatief. 

retraite voor

managers

Wil jij jouw team zo aansturen dat ze gemotiveerd zijn om goed samen te werken, verantwoordelijkheid op zich te nemen of hun vaardigheden te ontwikkelen? Of wil je meer gezien worden, erkenning krijgen voor jouw werk en misschien zelfs wel collega’s binnen en buiten je organisatie inspireren met jouw leiderschap? Of wil je een nieuwe stap maken in je carrière? Tijdens een retraite onderzoeken we hoe je jouw doel het beste kunt realiseren.

Als jij coachend wilt leiding geven, brengen we jouw vaardigheden in kaart en onderzoeken we welke tools jij nodig hebt om jouw team om een andere wijze aan te sturen.  Wanneer jij jouw positionering als leider, binnen en buiten de organisatie wilt profileren, dan gaan we aan de slag met jou communicatieve vaardigheden en leer je deze strategisch benutten. Wil je beide dan gaan we doelgericht met leiderschap aan de slag.

retraite voor

teams

Je wilt dat jouw team beter gaan presteren. Tijdens een teamretraite gaan jullie intensief met elkaar aan het werk.

Bijvoorbeeld om alle neuzen in het team weer dezelfde kant op te laten wijzen. Daarvoor neem je tijdens de retraite tijd om stil te staan bij elkaar en overeen weer de verwachtingen uit de spreken. Bovendien kunnen we issues bespreekbaar maken in een veilige omgeving. Wanneer het team beter op elkaar afgestemd moet worden, gaan we op zoek naar de gedeelde waarden van het team en de organisatie. Ook kunnen we kijken hoe er binnen het team beter gecommuniceerd kan worden.

 

mijn methode

bewegen. zien. veranderen.

Jij kiest waaraan jij wilt werken tijdens de retraite. Het programma wordt daar volledig op afgestemd. Daarbij baseer ik mij op mijn motto Bewegen. Zien. Veranderen.

Bewegen zorgt dat je hersenen anders gaan werken en je de ruimte in je hoofd krijgt voor andere ideeën en gedachten. Daarom zijn we vaak actief bezig met onderwerpen en gaan we regelmatig naar buiten voor een lange wandeling.

Met zien bedoel ik dat we steeds vanuit andere gezichtspunten naar situaties gaan kijken. Zo ontdekken we andere manieren waarop jij je kunt profileren of hoe je bijvoorbeeld met collega’s om kunt gaan om beter resultaat te boeken. Daarbij maken we gebruik van foto’s, metaforen en voorbeelden uit de praktijk.

Veranderen is goed. Het betekent niet dat je nu iets verkeerd doet, maar dat je soms op een andere manier veel effectiever te werk kunt gaan. Deze verandering is het uiteindelijke doel van onze samenwerking, want dan bereik je je doel.

bijvoorbeeld

1 daagse corporate retraite

Samen werken we een hele dag aan het door jouw gekozen doel. We starten ’s ochtend om 10.00 uur op een bijzondere locatie met koffie en thee. Daarna maken we een stevige wandeling door de omgeving om het hoofd leeg te maken en creativiteit los te maken. We laten ons verbazen door de omgeving tijdens ons eerste gesprek. Terug op locatie werken we gedurende de rest van de dag aan jouw doel. Dit doen we door middel van actieve praat & doe sessies. Wanneer nodig maken we het hoofd weer leeg tijdens een korte wandeling. Het programma wordt uiteraard onderbroken door de lunch en eindigt tenslotte rond 17.30 uur. Een afsluitend diner is mogelijk.

Een eendaagse retraite is geschikt om heel gericht te werken aan een onderwerp Bijvoorbeeld de contouren van een ondernemingsplan, het vormen van een kernboodschap, onderzoek naar kansen in de markt of het bepalen van doelen met een team. 

vanaf

€750

*exclusief btw

vanaf

€1495

*exclusief btw

bijvoorbeeld

3 daagse corporate retraite

Samen werken we drie dagen aan het door jouw gekozen doel. Ieder ochtend starten we met een stevige wandeling. Om het hoofd leeg te maken, inspiratie op te doen en creativiteit los te maken. Tijdens de rest van de dagen werken we intensief aan verschillende onderwerpen tijdens praat & doe sessies. Het programma bevat 2 overnachtingen op een bijzondere locatie en alle maaltijden. We starten de eerste dag om 10.00 uur en ronden op de derde dag om 17.00 uur af. 

Tijdens een retraite van meerdere dagen kun je veel verder de diepte in dan tijdens een enkele dag. Bijvoorbeeld voor afstemming van kernwaarden en doelen binnen een team of het bedenken en het vormgeven van  de bedrijfsstrategie.

bijvoorbeeld

5 of 7 daagse corporate retraite

Het programma is gebaseerd op het programma van de wandelretraite op Gran Canaria en kan zowel in Nederland als in Spanje plaatsvinden. Tijdens deze intensieve retraite ga je zowel fysiek als mentaal de uitdaging aan. Iedere dag maken we een lange wandeling om het hoofd leeg te maken, inspiratie op te doen en creativiteit los te maken. Gedurende de wandelingen krijg je foto-opdrachten mee die anders naar de wereld laten kijken. De dagen vullen we met praat & doe sessies om jouw doel te realiseren. Daarnaast is er ruimte voor vrije tijd. Maaltijden en consumpties zijn uiteraard inbegrepen. De duur en dagindeling is afhankelijk van de gekozen locatie.

Deze retraite is de meest uitgebreide retraite waarbij je niet alleen inhoudelijk aan de slag wilt, maar er ook voor kiest om je te ontspanning, je te laten inspireren en je op te laden.  

vanaf

€2495

*exclusief btw

samen aan de slag

winfred van den bor

Ik geloof dat wandelen iets in je los maakt. Dat het rust en ruimte creëert voor nieuwe ideeën en ontwikkelingen. Meerdere onderzoeken onderstrepen het nut van wandelen in de natuur. Daarom maakt wandelen altijd onderdeel uit van mijn aanpak. Niet raar dus dat ik retraites organiseer. Ik breng mijn jarenlange ervaring als manager bij vaak (politiek) ingewikkelde organisaties en mijn kennis als coach mee, zodat jij een volgende stap kunt zetten in jouw ontwikkeling. Trek jij de stoute schoenen aan?

nl_NL
en_GB nl_NL
ebook Bewegen. Zien. Veranderen.

Gratis e-book

BEWEGEN. ZIEN. Veranderen.

Dit e-book bevat, naast veel achtergronden,
6 tips waarmee jij direct aan de slag kunt om in beweging te komen, anders naar de wereld te gaan kijkenende verandering aan te gaan.