Aanpak diversiteit

Samen met City Safari ontwikkelde Schaap en Wolf de Aanpak Diversiteit voor organisaties die vanuit de organisatie met diversiteit aan de slag willen.verander jouw team

aanpak diversiteit

Wil je met diversiteit aan de slag omdat jouw personeelsbestand niet meer aansluit bij de klanten of wil je je doelgroep vergroten buiten jouw vertrouwde klantenkring? Of misschien wel beide. Maar weet je niet hoe? 

De aanpak diversiteit maakt diversiteit bespreekbaar en concreet binnen jouw team of organisatie. Hieronder vind je de 4 onderdelen van de aanpak.

gratis download

teambuilding

Direct aan de slag met jouw team! Formuleer waar je voor staat. In dit gratis e-paper lees je over de 8 voorwaarden voor een goede samenwerking.

verkennen

Het eerste deel start met een inleiding diversiteit. Vervolgens formuleren we met elkaar het antwoord op de vraag waarom diversiteit zo belangrijk is voor de organisatie. Daarna gaan we aan de slag met gekozen thema’s als cultuurverschillen op de werkvloer, werving van personeel, marketing enz. We formuleren een antwoord op het vraagstuk dat voor ligt.

uitwerken

In het derde deel werken we met de tijdens de City Safari verkregen ervaringen aan een plan van aanpak te maken dat genoeg handvatten heeft om direct aan de slag te gaan. We kijken met nieuwe ogen naar het thema. Vervolgens gaan we in gesprek met ervaringsdeskundigen die weten ervaren hoe het is om barrières te overwinnen als het gaat om een beperking, een andere cultuur of levenswijze.

op city safari

De City Safari is het tweede deel van de aanpak. De deelnemers gaan in kleine groepjes op bezoek bij mensen thuis, in hun theehuis, tempel, werkplaats of atelier. Elk groepje heeft drie bezoeken met mensen die qua beperking, achtergrond, levenswijze of cultuur aansluiten bij het vraagstuk van de organisatie. Zij mogen alles vragen. Er zijn geen taboes zolang er respect is. Zij laten zich leiden door hun nieuwsgierigheid.

plan van aanpak

Het resultaat moet niet alleen een praktische handleiding zijn voor een manager of afdeling, maar vooral een door de organisatie gedragen inzicht in hoe zij in de toekomst omgaan met diversiteit.

interesse?

meer informatie

Theater Walhalla wil meer inspelen op de veranderende samenstelling van hun thuisstad Rotterdam. Zij vinden dat zij een theater moeten zijn waar alle Rotterdammers zich kunnen kunnen voelen. 

De samenstelling van het personeel en publiek past nog niet bij deze ambitie en daarom kozen zij voor de Aanpak Diversiteit van City Safari en Schaap en Wolf. Over hun ervaringen kun je uitgebreid lezen in dit blog

Wil je eens van gedachten wisselen over het effect dat de Aanpak Diversiteit op jouw organisatie kan hebben?

Neem dan contact op met:
Marjolijn Masselink
marjolijn@citysafari.nl
06 229 016 71

begeleiding

we doen het samen

De Aanpak Diversiteit is gericht op het gesprek over diversiteit binnen en met de organisatie. Inspirerende persoonlijke ontmoetingen met mensen met diverse culturele achtergronden maken hier een belangrijk onderdeel van uit. Deze aanpak is ontwikkeld door City Safari in samenwerking met Schaap en Wolf.

Marjolijn Masselink verzorgt met City Safari al meer dan 20 jaar persoonlijke ontmoetingen met de onbekende ander om zo de afstand tussen groepen in de samenleving te verkleinen en vooroordelen weg te nemen. Al vele ministeries, gemeentes, bedrijven en organisaties gingen met succes op City Safari. Winfred van den Bor coacht, onder de naam Schaap en Wolf, ondernemers, managers en teams, die beter willen gaan presteren.

MEER OVER teambuilding

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF

Ik stuur je graag waardevolle informatie over teambuilding. Meld je hiernaast aan voor de nieuwsbrief en ontvang ook direct mijn e-paper voor teams met de 8 voorwaarden voor goede samenwerkingnl_NL
en_GB nl_NL
ebook Bewegen. Zien. Veranderen.

Gratis e-book

BEWEGEN. ZIEN. Veranderen.

Dit e-book bevat, naast veel achtergronden,
6 tips waarmee jij direct aan de slag kunt om in beweging te komen, anders naar de wereld te gaan kijkenende verandering aan te gaan.