vragen

wandelretraites

De locatie en het programma van de retraite bieden voldoende mogelijkheden om afstand tot elkaar te bewaren. De luchtvaart maatschappij en ik zullen alle deelnemers vragen naar hun gezondheid. 

Mocht de retraite vanwege landelijke of internationale maatregelen met betrekking tot het coronavirus moeten worden geannuleerd, dan krijg je het volledige aan Schaap en Wolf betaalde bedrag binnen een maand na annulering teruggestort. 

Tijdens een wandelretraite neem  je afstand tot het dagelijkse leven. Je komt weer helemaal tot jezelf.  De retraite bestaat uit wandelingen, een inhoudelijk programma, en vrije tijd.

Aan de wandelretraite nemen maximaal 9 mensen deel, tenzij anders staat vermeldt.  Zo wordt de retraite zo intensief mogelijk met voldoende aandacht voor iedereen. En er is dan voldoende rust om tot jezelf te komen.

In Nederland vinden de retraites plaats op locaties die met de auto goed bereikbaar zijn. We proberen ook goed aan te sluiten op het openbaar vervoer, maar wanneer nodig zorgen we voor vervoer van en naar een ov-halte naar de locatie.

Op Gran Canaria verzamelen we op het vliegveld van het eiland. Vanaf daar worden we vervoerd naar het dorp waar we verblijven. Aan het einde van de retraite brengen we je weer terug naar het vliegveld. Je ontvangt na boeken welke vluchten je het beste kunt boeken.

Natuurlijk kun je eerder aankomen of later vertrekken vanaf het eiland.Ik help je zelfs graag met tips voor vervoer, verblijf en activiteiten. Maar zowel het vertrekpunt als het eindpunt van de retraite is op het vliegveld. Ben je er eerder dan zien we je op het vliegveld en blijf je langer dan vertrek je vanaf het vliegveld naar je volgende bestemming op het eiland.

We gaan stevige wandelingen maken. Op Gran Canaria is dat soms met een flinke stijging over smalle paadjes. Het is daarom belangrijk dat je goed ter been bent en over enige conditie beschikt. Als je twijfelt of meer vragen hebt, mail mij.

Voorafgaand aan de  retraite stuur ik je uitgebreide informatie ter voorbereiding. Van schoen- en kledingadvies tot hoe we in geval van nood bereikbaar zijn.

thuisretraite

De thuisretraite is een programma van 21 dagen. Iedere dag bestaat uit: een wandeling met foto-opdracht, een uitwerkopdracht en reflectie.

Aan het einde van de thuisretraite heb je een concreet stappenplannen om het door jouw gekozen doel te bereiken. 

Ieder dag na de aanmelding komen nieuwe opdrachten beschikbaar. Deze kun je 21 dagen achter elkaar uitvoeren, maar als dat niet uitkomt kun je het ook over een langere periode spreiden. Bijvoorbeeld door het op te breken in drie blokken van een week. Jij bepaalt zelf het tempo. 

De begeleiding is afhankelijk van de gekozen thuisretraite. Bij basic krijg je geen begeleiding, bij standaard krijg je dagelijkse feedback op je opdrachten en bij deluxe heb ook 4 gesprekken via Zoom. 

Ben je met de basic of standaard thuisretraite gestart en wil je toch liever meer begeleiding? Mail mij dan voor de mogelijkheden.

boeken en plannen

De wandelretraite en de thuisretraite kun je direct via de website boeken. Je kunt betalen via Ideal of met credit card. 

Wil je liever per factuur betalen dan mail je mij. Dan kun je later met Ideal of per bankoverschrijving betalen. 

De corporate retraites zijn maatwerk en daarom gaan deze altijd per factuur gebaseerd op een offerte. 

Wil je iets anders weten?

nl_NL