Winfred van den BOr

en het schaap en de wolf

Schaap en Wolf

het schaap

Het schaap wordt doorgaans als een onnozel en onschuldig dier gezien, dat een gewillige prooi vormt voor de wolf. Maar het schaap staat ook voor warmte die de gezamenlijkheid en geborgenheid van de kudde met zich meebrengt. En voor rust en het contact met je onschuld, kwetsbaarheid en het kind in jezelf.

Schaap en Wolf

de wolf

De wolf is in de natuur een belangrijke schakel als het gaat om evenwicht. De gevoelige wolf valt alleen aan wanneer noodzakelijk en hij laat zich daarbij leiden door zijn instinctieve vermogens en zijn gevoel voor vrijheid. Hij staat voor saamhorigheid, innerlijke kracht, loyaliteit, bescherming en intelligentie.

winfred

Na jarenlange managementervaring binnen veranderende organisaties kies ik voor het samenbrengen van mijn twee passies: het begeleiden van erandering/vooruitgang en wandelen. Volop bezig zijn met meer uit mensen en hun organisaties halen.

wie is winfred van den bor

Eén van mijn passies is wandelen, de grootste probleemoplosser die er is. Dat is precies waarom actief bezig zijn en wandelen onderdeel uitmaken van mijn werkwijze. Op mijn eigen wijze begeleid ik je op de weg naar jouw doel. Ik word er blij van om je in je kracht te zetten. Ik heb jarenlange ervaring als coachend manager bij politiek vaak ingewikkelde organisaties. In 2019 doorliep ik de post-hbo opleiding tot professioneel coach. Bij elkaar opgeteld heb ik in veel verschillende situaties waardevolle kennis en ervaring op gedaan. Dus bij mij ben je aan het juiste adres voor een volgende stap in je carrière, de ontwikkeling van jouw team of om je verder te ontwikkelen als ondernemer.

mijn achtergrond

Ik studeerde rechten aan de Universiteit Leiden en werkte enige tijd bij landsadvocaat Pels Rijcken. Daarna werkte ik voor de Rotterdamse gemeenteraad, eerst als beleidsmedewerker en daarna als senior communicatiemedewerker en ik was gedurende de gemeenteraadsverkiezingen in 2010 verantwoordelijk voor alle communicatie en evenementen van de PvdA Rotterdam. Na de verkiezingswinst was het voor mij tijd om een andere richting in te slaan. Achtereenvolgens vervulde ik managementfuncties bij Scapino Ballet Rotterdam, het Ro Theater en Theater Rotterdam. Bij Scapino was ik ook voorzitter van de ondernemingsraad. Bij alle organisaties was ik actief betrokken bij complexe processen, zoals bezuinigingen, reorganisaties en fusies. In 2019 doorliep ik de opleiding tot Coach bij de Academie voor Psychodynamica en startte ik met Schaap en Wolf. City Safari en Schaap en Wolf ontwikkelden gezamenlijk de Aanpak Diversiteit.

MIJN LIFE CHANGING EXPERIENCE

Op een gegeven moment zat ik niet meer fijn in mijn vel. Als manager had ik met moeite een intensieve fusie doorstaan. En binnen die nieuwe organisatie vol onzekerheden, heimwee en spanningen nam ik veel te veel hooi op mijn vork in een poging om veranderingen in goede banen te sturen. Een energievretende situatie die ook zijn weerslag had op de rest van mijn leven. Ik werd meegesleurd op de stroom van een leven dat ik niet wilde, maar waar aan ik niet kon – en toen ook nog niet wilde – ontkomen. Tot het niet meer ging en ik het bijltje er wel bij neer moest gooien vanwege een burn-out.

Ik klom uit een diep dal omhoog en kon mijn energie weer opladen. Maar hoe moest ik nu verder? Ik kwam tot de conclusie dat zelfonderzoek in mijn eentje een te lastige opgave was. Ik had de luxe dat ik én tijd had omdat ik nog niet aan het werk was én mijn toenmalige werkgever de kosten van een coachingstraject voor zijn rekening nam. Samen met een coach ging ik op zoek naar mijzelf en mijn kwaliteiten, dromen en passies. Ze hielp mij op een andere manier naar mijzelf en naar mijn leven te kijken.

Ongeveer tegelijkertijd trok ik voor het eerst de wandelpaden op. Ik ervoer de helende werking van het wandelen tijdens dagtochten in eigen land. Niet veel later trok ik voor het eerst de bergen van Gran Canaria in. Oh man, wat een rust bracht dat mij. En met die rust kwam het inzicht.

De coaching en de eenzame wandelingen zorgden regelmatig voor confrontaties met mijzelf en dat was lang niet altijd leuk. Maar wat leerde ik in een korte tijd veel over mezelf. Over wie ik ben. Wat en wie belangrijk voor me zijn. Waar ik naar toe wil in mijn leven. Wat mijn sterke en zwakke kanten zijn. En vooral waar mijn echte passie ligt. Ik grap weleens dat een burn-out het beste is wat iemand kan overkomen. Maar dan moet je natuurlijk wel het meeste uit het hersteltraject halen.

En die confrontaties met mezelf? Daar ben ik nooit meer mee gestopt. Ik heb een aantal positief kritische mensen om mij heen verzameld die mij regelmatig gevraagd en ongevraagd een spiegel voor houden. Bovendien trek ik nog steeds een aantal weken per jaar de bergen in om rust, inzicht en inspiratie te vinden. En steeds leer ik weer wat nieuws over mezelf en over wat belangrijk voor mij is. Daarom heb ik ook geen enkel moment spijt van die investeringen in echte aandacht voor mezelf. Ze brengen me meer dan ze me kosten.

Als ik mezelf die tijd en moeite niet had gegund, was ik nu waarschijnlijk weer ergens manager geweest. Een baan met een prima salaris, maar waar de uitdaging en het plezier zoals altijd binnen een paar jaar wel weer af zouden zijn. Ik geloof oprecht dat ik dan opgesloten zou zijn in een systeem van acceptabele banen waarvan ik uiteindelijk niet echt gelukkig zou worden. Simpelweg om dat daar mijn passie niet in zit.

En nu, nu ben ik zelfstandig ondernemer met alle risico’s en onzekerheden die daarbij horen. Maar ik twijfel geen moment, dit is wat ik wil doen.

winfred van den bor wandelvakantie groepsreis op maat

mijn leven

Die professionele en persoonlijke ervaringen hebben mij gemaakt tot wie ik ben. Analytisch, scherp, direct, soms wat eigenwijs maar altijd nieuwsgierig met een goed luisterend oor. Ik woon superfijn in Rotterdam met mijn kat Timmie. Mijn huis heet ook wel Winnie’s Gaarkeuken, omdat ik regelmatig vrienden te eten krijg voor een goede maaltijd, fijne wijn en spelletjes of een goed gesprek. Mijn pittige gehaktballen zijn het populairste gerecht. Vanaf mijn heerlijke dakterras kijk ik graag uit over de levendige stad. Zodra ik de stad verlaat loop ik het liefst over verlaten bospaden of beklim ik onherbergzame bergtoppen. Met de drukte van de stad ver achter me kom ik daar volledig tot rust en kijk ik met een andere blik naar de wereld. Via mijn fotocamera leg ik graag zowel het weidse landschap als het kleinste insect vast.

nl_NL