de 21 stappen van inge

In juni ging Inge drie weken lang de uitdaging met zichzelf aan. Samen blikken we terug op 21 inspirerende en confronterende stappen die mogelijk haar leven gaan veranderen. 

In juni ging Inge drie weken lang de uitdaging met zichzelf aan tijdens de 21 stappen naar jouw toekomst. Samen blikken we terug op de drie inspirerende en confronterende weken die mogelijk haar leven gaan veranderen. 

dit is inge

De stoere en gezellige Inge uit Flevoland staat midden in het leven. Ze werkt op een financiële afdeling in de culturele sector. In haar vrije tijd stap ze graag in het verenigingsleven van haar roeivereniging of trakteert ze vriendinnen op een heerlijke BBQ in haar achtertuin. Al haar creativiteit kan ze kwijt in haar schilderijen. 

dit was haar uitdaging

Nu het leven, na een hartaanval en moeizame veranderingen op haar werk, weer in rustiger water komt, is het voor Inge het uitgelezen moment om na te denken wat ze de komende jaren wil doen. Zij greep de thuisretraite aan om eens stevig over de toekomst na te denken. 

“Met nog 10 jaar werken voor de boeg wil ik het optimale uit het leven halen. Het werk dat ik doe is prima, maar ik wil meer. Een betere balans tussen werk en privé bijvoorbeeld en dat is lastig met een baan in Rotterdam. Maar ook zou ik graag iets doen waar ik meer creativiteit in kwijt kan en meer bevrediging uit haal. De thuisretraite leek mij een goede manier om op zoek te gaan naar mijn dromen en hoe ik die kan realiseren.”

Inge

dit zijn haar ervaringen

Haar thuisretraite vindt plaats in een periode waarin dat zij vanwege het coronavirus thuiswerkt. Hierdoor had zij voldoende ruimte voor de wandelingen en om de opdrachten goed uit te werken. De laatste week nam ze vrij van haar werk, zodat zich volledig kon focussen op het uitwerken van haar plan voor de toekomst.

“Laat ik er geen doekjes om winden. Ik vond het pittig! In het begin moest ik vooral wennen aan een ander ritme. En de opdrachten zijn soms echt niet makkelijk, want ik moest kritisch naar mezelf kijken. Op een paar momenten zag ik daar echt enorm tegenop, maar de dagelijkse ondersteuning van Winfred heeft me iedere keer weer op weg geholpen.”

Inge
Een wandeling tijdens de thuisretraite

Het wandelen en de foto's

Wandelen is een belangrijk onderdeel van de thuisretraite. Het brengt rust in je hoofd en daarmee ruimte voor nieuwe ideeën en inzichten. Tijdens de wandelingen kreeg Inge iedere dag een foto-opdracht mee die haar op een andere manier naar de wereld liet kijken.

“Ik hou van buiten zijn, maar ik heb nog nooit zo fanatiek gewandeld als tijdens deze drie weken. Het heeft mijn kijk op wandelen veranderd, want het brengt echt rust. De foto-opdrachten waren leuk en creatief. Het liet mij anders naar de wereld kijken. Waar het tijdens een vakantie de gewoonte is om goed om je heen te kijken, loop ik thuis zo maar aan dingen voorbij. Dat is zonde want bij alles wat ik zie kan ik een verhaal maken. En dat inspireert. Wandelen is zo nog verrassender geworden.“

Inge
Een opdracht tijdens de thuisretraite

De opdrachten

De thuisretraite bestaat uit 21 stappen die tot een concreet eindresultaat leiden: een plan voor de toekomst. De opdrachten beginnen met een reflectie op jezelf en je leven. Daarna is er ruimte om te dromen en te kiezen welk doel je jezelf wilt stellen. En tenslotte ga je aan de slag om een plan te maken om dat doel te bereiken.

“De opdrachten zijn vaak heel confronterend, want ze gaan over jezelf. Maar de opdrachten waren steeds kleine concrete stappen in de goede richting. Ik snapte ook waarom ik die stappen moest zetten om te ontdekken wat ik wil bereiken en waarom. De opdrachten zijn als puzzelstukjes die samen het overzicht vormen. Dat heeft voor mij goed gewerkt.“

Inge

De feedback

Je kunt de thuisretraite volledig zelfstandig doen of onder begeleiding. Inge koos ervoor de retraite te doen met dagelijkse feedback op de opdrachten en met vier 1-op-1 sessies via Zoom. De begeleiding bleek voor Inge niet alleen een stok achter de deur, maar ook een goede manier om aan haar zelfvertrouwen te werken.

“Ik kwam nogal wat beren tegen op de weg. Ik vertel mijzelf te vaak en te snel dat ik iets niet kan of dat ik er niet goed genoeg in ben. De begeleiding door Winfred heeft gezorgd dat ik die beren niet uit de weg ben gegaan maar de confrontatie ben aangegaan. Winfred heeft met mij meegedacht, advies gegeven en heel vaak gerustgesteld. Hij vraagt door wanneer het nodig is en legt regelmatig de vinger op de zere plek. Ik ben blij dat ik op deze manier de beren kon overwinnen, want anders was ik nooit bij dit eindresultaat gekomen.”

Inge

dit is haar resultaat

Plan voor de toekomst tijdens de thuisretraite

De thuisretraite is er niet alleen op gericht om rust te geven en om te reflecteren. De opdrachten leiden naar een concreet eindresultaat: een plan voor de toekomst. In de laatste week vallen bij Inge alle puzzelstukjes op zijn plek. Ze maakte een duidelijke keuze en voor ze het weet heeft ze het tijdspad voor de komende maanden op papier staan. 

“Ik ben verbaasd over het eindresultaat. Het is zo concreet als ik had gehoopt, maar echt in een heel andere richting dan ik had verwacht. Ik dacht dat ik een baan dichterbij huis zou gaan zoeken of mij om zou laten scholen tot een creatiever beroep. Nu weet ik dat schilderen de passie is waar ik mijn werk van ga maken. Ik word ondernemer en weet nu welke stappen ik daarvoor de komende tijd moet gaan zetten en nog belangrijker: ik heb het zelfvertrouwen dat ik het kan! Tijd voor een nieuw begin.”

Inge

En Inge laat er geen gras over groeien. Haar thuiskantoor is inmiddels naar zolder verbannen om ruimte te maken voor haar atelier. Daar gaat ze hard aan de slag om een haar collectie mooie schilderijen uit te breiden. Met die schilderijen gaat ze de boer op via evenementen en haar eigen website. Zo wil ze de komende jaren groeien naar een succesvolle onderneming waar ze tot en na haar pensioen van kan leven.

“Ik ben echt trots op Inge. Ze heeft zich vol overgave op de thuisretraite gestort en heeft zichzelf overwonnen. Ze kwam heel wat hobbels tegen in die drie weken en soms zag ze het misschien even niet meer zitten. Maar ze weet nu wat ze wil en daar gaat ze voor. En ze is in drie weken tijd zoveel gegroeid dat ik er niet aan twijfel dat het haar gaat lukken. Succes Inge!”

Winfred

Vragen naar aanleiding van de thuisretraite van Inge? [email protected]

Share This Post

Deel op facebook
Deel op linkedin
Deel op twitter
Deel op email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

More To Explore

Schaap en Wolf

Niet stilstaan, maar vooruit kijken

2020 is een hels jaar. Veranderingen of verslechteringen vliegen je om de oren en de toekomst is onzeker. Je kunt volledig kopje onder gaan in de negativiteit. Maar wat heb je daar aan?

Read More »
Resultaten

de 21 stappen van inge

In juni ging Inge drie weken lang de uitdaging met zichzelf aan. Samen blikken we terug op 21 inspirerende en confronterende stappen die mogelijk haar leven gaan veranderen. 

Read More »
nl_NL