Managers, ondernemers en hun team helpen groeien

In mijn vorige blog schreef ik over mijn grote droom om wandelretraites te organiseren op Gran Canaria. Tijdens deze retraites staan 2 uitgangspunten centraal: bewegen en met een andere blik naar de wereld kijken. Die twee kernbegrippen staan altijd voorop wanneer ik iemand coach. Ook hier in Nederland, want het zijn twee dingen waarvan ik heilig geloof dat ze van enorme invloed zijn op mij, op jou en op de veranderingen die je wilt realiseren.

Dus de droom begint nu… hier, gewoon in Rotterdam!

Voor wie sta ik klaar?

Ik begeleid managers, ondernemers en hun teams op het vlak van persoonlijke en professionele ontwikkeling. Mensen met de wil en de ambitie om te groeien en het beste in zichzelf naar boven te halen.

De manager die een leider wil worden

Een doorsnee leidinggevende of directeur is vaak best in staat om de noodzakelijke resultaten te behalen met zijn/haar afdeling of organisatie. Maar welke manager droomt er nou niet van om de inspirerende leider te zijn die door medewerkers op handen wordt gedragen, door collega’s wordt gewaardeerd en door zijn branche wordt erkend? Ik wil die manager graag begeleiden in zijn groei naar leiderschap.

De ondernemer die succesvol wil zijn

Geen enkele ondernemer begint een eigen bedrijf in de hoop niet succesvol te zijn. Toch is het lang niet altijd gemakkelijk om je onderneming op te bouwen en te laten groeien. Alleen een goed idee of goede intenties zijn niet genoeg. Ik wil die ondernemer helpen bij het starten van zijn bedrijf, het laten groeien van de omzet en het behouden van zijn plezier in het ondernemen.

Het team dat samen meer resultaat wil boeken

Iedere afdeling of organisatie bestaat uit een groep individuen met ieder een eigen taak die bijdraagt aan het geheel. Maar lang niet iedere groep werkt als een team dat gezamenlijk probeert het beste resultaat te behalen. Ik wil het team coachen dat samen gaat voor het optimale resultaat.

Hoe pak ik het aan?

Ik werk anders dan de meeste coaches. We maken niet steeds weer een afspraak voor een uur om dan in een goede stoel met elkaar te praten. Ik werk vanuit mijn visie bewegen, zien, veranderen binnen een programma dat volledig gericht is op het door jou gewenste doel.

Bewegen

Bewegen zorgt ervoor dat je hersenen anders gaan werken en dat je  ruimte in je hoofd krijgt voor andere ideeën en gedachten. Daarom ben ik als coach graag actief met jou bezig met onderwerpen en gaan we regelmatig naar buiten voor een lange wandeling. De primaire beweging van het wandelen brengt je hoofd tot rust. Die ruimte in je hoofd geeft ruimte aan nieuwe gedachten. Je zult zien dat het gesprek vaker een andere wending neemt.

Zien

Met zien bedoel ik dat we steeds vanuit andere gezichtspunten naar situaties gaan kijken. Zo ontdekken we andere manieren waarop jij je kunt profileren of hoe je bijvoorbeeld met collega’s om kunt gaan om beter resultaat te boeken. Daarbij maken we bijvoorbeeld gebruik van associatiekaarten om aan de hand van een afbeelding over jouw verhaal of ervaring te vertellen. Of we gebruiken een metafoor om op een andere wijze tegen een situatie aan te kijken. En natuurlijk werken we veel met voorbeelden uit de praktijk.

Veranderen

Veranderen is goed. Het betekent niet dat je nu iets verkeerd doet, maar dat je op een andere manier jouw doel beter of sneller bereikt. Bijvoorbeeld dat je veel effectiever gaat werken, dat je je team inspireert tot betere prestaties of dat je een groter succes van jouw bedrijf maakt. Hiervoor is vaak een verandering nodig in de manier waarop je naar de wereld kijkt en in de manier waarop je je tegenover anderen gedraagt. Deze verandering wil ik als coach graag met jou realiseren.

Programma’s

Veel coaches werken op basis van een uurtje factuurtje systeem waarbij er steeds weer een afspraak voor de volgende keer wordt gemaakt in de hoop de door jouw gewenste groei uiteindelijk te realiseren. Ik werk liever met programma’s als blauwdruk voor jouw proces van verandering. Een vast aantal wandelingen en praat & doe sessies, gecombineerd met huiswerkopdrachten, inspiratiemateriaal en online support (ook na het programma). De invulling van onze ontmoetingen is natuurlijk volledig afgestemd wat op de manager, ondernemer of het team nodig heeft.

Wanneer kies je voor mij?

Allereerst moet je de wil hebben om te groeien en te veranderen. Zonder die overgave heeft het weinig zin om naar een coach te gaan. Ik wil dat je er zin in hebt, want dan haal je het meest uit het proces dat we samen gaan doorlopen!

Ten tweede ben je op zoek naar een programma waar de focus ligt op jou en jouw ontwikkeling. De inrichting van de programma’s is altijd op maat, zodat iedere stap die je zet onderdeel is van de verandering die jij wilt bereiken voor jou en/of jouw team.

Ten derde ben je graag actief bezig. Wil je niet uren in een stoel zitten praten, maar wil je onderwerpen actief beet pakken.

Ten vierde wil je niet van afspraak naar afspraak bewegen, maar wil je tussen onze ontmoetingen door aan de slag met alles wat je al hebt opgestoken. De lessen die je daar in de praktijk van leert, neem je mee naar onze volgende afspraak.

Ten vijfde zoek jij een coach die zowel goed is opgeleid als veel ervaring heeft als leidinggevende. Mijn kennis van marketing en communicatie krijg je er als bonus bij.

Tot slot, vind je dat het proces leuk mag zijn. Humor speelt bij mij altijd een grote rol.

Share This Post

Deel op facebook
Deel op linkedin
Deel op twitter
Deel op email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More To Explore

Schaap en Wolf

Niet stilstaan, maar vooruit kijken

2020 is een hels jaar. Veranderingen of verslechteringen vliegen je om de oren en de toekomst is onzeker. Je kunt volledig kopje onder gaan in de negativiteit. Maar wat heb je daar aan?

Read More »
Resultaten

de 21 stappen van inge

In juni ging Inge drie weken lang de uitdaging met zichzelf aan. Samen blikken we terug op 21 inspirerende en confronterende stappen die mogelijk haar leven gaan veranderen. 

Read More »
nl_NL