Vandaag begin ik voor mezelf

Vanochtend vroeg stond ik al aan de deur van de Kamer van Koophandel te rammelen. Het was tijd, de hoogste tijd. Ik had er vaak over gedacht en mij al maanden voorbereid en nu was het zover. Ik ging mij inschrijven als ondernemer bij de Kamer van Koophandel. Nu kan ik echt van start!

Vanochtend vroeg stond ik al aan de deur van de Kamer van Koophandel te rammelen. Het was tijd, de hoogste tijd. Ik had er vaak over gedacht en mij al maanden voorbereid en nu was het zover. Ik ging mij inschrijven als ondernemer bij de Kamer van Koophandel. Nu kan ik echt van start!

Het roer om

Het is tijd om het roer om te gooien en dromen na te jagen. Te gaan doen wat ik het leukst vind, wat ik het liefste wil doen. Eigenlijk is het tijd om te gaan leven, de sleur achter mij te laten en de uitdaging aan te gaan. Om mijn eigen idee, nee sterker mijzelf in de markt te gaan zetten. Dat voelt niet als werk.

Geen Illusies

Ik maak mijzelf echt helemaal geen illusies. Het ondernemerschap is hard werken. Maar wel voor mijn eigen zaak. Ik ben zelf verantwoordelijk voor mijn eigen succes. Dat kan natuurlijk eenzaam zijn, want ik moet zelf alle oplossingen zoeken. Het risico nemen, de fouten maken en op mijn bek gaan om de geleerde lessen daarna om te zetten in successen. Maar dat geeft veel meer voldoening dan de successen die ik in loondienst behaalde en nu pluk ik daar zelf alle vruchten van.

Maar nu is het moment

In het verleden heb ik vaker gedacht om te gaan ondernemen, maar steeds bleef ik in de veilige haven van een werkgever. Het hielp daarbij niet dat ik heel gemakkelijk van de ene naar de andere baan over ging. Daarvoor had ik nu ook kunnen kiezen en dat was mij vast binnen no time gelukt.

Maar ik had een ‘nu of nooit’-gevoel. Dat het tijd was om niet alleen maar te dromen, maar om door te pakken. Het is tijd om het te doen. Zeilen hijsen en weg uit de veilige haven. Gelukkig kan ik vanwege een goede regeling en het UWV eerst een tijdje op een rustige binnenzee varen. Zo kan ik vanuit het niets beginnen met het op te bouwen van iets moois dat helemaal van mijzelf is.

Vrijheid

Met dat schip nog even in gedachten voel ik de wind door mijn haren met niets dan water om mij heen. Zo voelt het ondernemen ook. De vrijheid om te doen wat ik wil, op de manier die ik kies. De vrijheid om zo creatief en flexibel te zijn als ik zelf wil. Om van iedere dag een andere dag te maken. Wat is die afwisseling interessant en uitdagend.  Zo kan ik me nooit vervelen. Het geeft een andere balans: de ene keer heel hard werken en de andere keer tijd kunnen maken voor al het andere dat het leven te bieden heeft.

Zelfstandigheid

Bij die vrijheid hoort zelfstandigheid. Zelf keuzes maken en het tempo bepalen, zonder  te worden geremd door de beperkingen van de omgeving. Geen ‘baas’ meer om afhankelijk van te zijn, die je de schuld kan geven als het mis gaat en met de eer strijkt als alles goed gaat. Ik ben volledig afhankelijk van mijn eigen succes. Als ik mijn kennis en ervaring optimaal inzet word ik beloond naar de kwaliteit van mijn werk.

Betekenis hebben

Als ondernemer kan ik doen wat ik echt wil; van directe betekenis zijn voor anderen. Nu hoor ik je al denken: maar je werkte altijd in de culturele sector, daar doe je toch betekenisvol werk? Zeker, maar daar droeg ik steeds een steentje bij aan het grotere geheel. Dat kan heel bevredigend zijn. Maar op een directe manier op een positieve wijze bijdragen aan het leven van een ander geeft mij vele malen meer voldoening. Ik krijg zo de kans om anderen te inspireren om meer uit zichzelf te halen en hun eigen dromen te realiseren.

Dromen!

Ondernemen is ook blijven dromen. Problemen zien waar ik oplossingen voor kan bieden. Mogelijkheden bedenken waar anderen nog niet aan hebben gedacht. Dat dromen blijf ik doen ook nu ik begonnen bent. Wil jij weten wat mijn grootste droom is? In mijn volgende blog vertel ik meer!

Dit blog verscheen ook op LinkedIn.

Share This Post

Deel op facebook
Deel op linkedin
Deel op twitter
Deel op email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

More To Explore

Schaap en Wolf

Niet stilstaan, maar vooruit kijken

2020 is een hels jaar. Veranderingen of verslechteringen vliegen je om de oren en de toekomst is onzeker. Je kunt volledig kopje onder gaan in de negativiteit. Maar wat heb je daar aan?

Read More »
Resultaten

de 21 stappen van inge

In juni ging Inge drie weken lang de uitdaging met zichzelf aan. Samen blikken we terug op 21 inspirerende en confronterende stappen die mogelijk haar leven gaan veranderen. 

Read More »
nl_NL