wandel in 8 dagen naar

Vind rust, focus en inspiratie onder de Spaanse zon

Na  deze inspirerende wandelweek weet je dat wandelen je rust en focus geeft, kun je met andere ogen naar de wereld kijken en heb je weer focus op wat echt belangrijk voor je is, zodat je voortaan vol energie, inspiratie en met zelfvertrouwen jouw doelen realiseert.

Heb jij last van...

 • veel onrust in je hoofd?
 • een gebrek aan focus?
 • te weinig overzicht?
 • een knoop die je maar niet doorhakt?
 • iets dat je steeds weer tegenhoudt?
 • een gebrek aan zelfvertrouwen?
 • het idee dat je op het verkeerde pad zit?
 • besluiteloosheid?

In Spanje verandert dat!

de reis is inclusief:

 • Een eigen kamer, appartement of penthouse op de luxe Finca Oasis met zwembad en uitzicht op de bergen.
 • 6 indrukwekkende wandelingen door de afwisslende natuur op het eiland. Van vulkaankrater tot bergrop tot sahara.
 • Een fototoestel mee op pad om jouw reis vast te leggen. Met iedere dag een andere opdracht die je anders naar de wereld laat kijken.
 • Gezamenlijke kookles van een lokale kok, die je kennis laat maken met de smaken van Gran Canaria en de recepten krijg je mee naar huis.
 • De reis is all inclusive, dus je hoeft je nergens druk over te maken.
 • Op vrijdagavond na de wandeling daar de Spaanse Sahara, genieten we van overheerlijke tapas bij mijn favoriete restaurant in Maspalomas.
 • Tijdens het avondeten kijken we terug op de dag en de indrukken die we hebben opgedaan. En bekijken we de resultaten van de foto-opdracht.
 • Naast de wandelingen heb je veel vrije tijd om te ontspannen aan het zwembad of bij je appartement.
 • Tijdens deze week zorgen wij voor de transfer van/naar het vliegveld en de wandellocaties.
 • De Spaanse zon. Gran Canaria heeft gemiddeld 7 of meer zonuren per dag!

BONUS #1
gratis coaching

Boek jouw reis voor 31 augustus en krijg twee coachingsgesprekken gratis. De eerste vindt plaats voor deze reis en de tweede na afloop. Wil je ook coaching gedurende de wandelweek, dan kun je dit selecteren tijdens het boeken.

BONUS #2
levenslang challenges

Boek nu en ontvang levenslang toegang tot alle 3daagse challenges. Iedere maand komt een nieuwe challenge beschikbaar, zodat je blijft werken aan je persoonlijke ontwikkeling.

BONUS #3
e-book

Boek nu en ontvang het e-book ‘Bewegen. Zien. Veranderen.’ Boordevol informatie over het effect van wandelen en hoe je anders naar de wereld gaat kijken. 

Dit regel je zelf:

 • Je boekt zelf de reis naar en van Gran Canaria, zodat jij bepaalt vanaf welk vliegveld je vertrekt en hoe land je op het eiland verblijft. Je ontvangt na boeking informatie over de geadviseerde vlucht.
 • Als je eerder naar het eiland komt, dan zorg je zelf voor het vervoer naar het vliegveld. De luchthaven is zowel vanuit Las Palmas als het zuiden gemakkelijk te bereiken. De groep vertrekt gezamenlijk vanaf het vliegveld naar Finca Oasis.
 • Tussen de wandeling en het dinner op vrijdag breng je tijd door in Maspalomas. Eventuele consumpties en aankopen gedurende die tijd zijn voor eigen rekening.

En corona dan?

Wandelen maakt iets in je los

Wandelen heeft een bijzonder effect op de hersenen. Het kalmeert je hersenen en neutraliseert stress doordat het wandelen gebruik maakt van die delen van de hersenen die stresshormonen aanmaken. Door het wandelen zijn ze hier niet meer toe in staat. De buitenlucht zorgt dat je hersenen beter gaan functioneren. Door een paar dagen te wandelen in de natuur kan je intellectuele vermogen tot wel 50% verbeteren.  Dat is ook waarom tijdens het wandelen vaak de beste ideeën in je naar boven komen. En dan beïnvloedt het je humeur ook nog eens enorm positief.

6 inspirerende wandelingen

We lopen over de rand van de grootste vulkaankrater van het eiland. Kale rotsen en vulkanisch gruis wisselen af met groen. Aan de ene kant van het pad uitzicht op de krater en aan de andere kant op de zee of de bergen. Daarna bezoeken we de heilige berg Humiaga en ontdekken we imposante vesting die de oorspronkelijke bewoners hier bouwden.

De grootste uitdaging van de retraite is het beklimmen van de hoogste berg van het eiland, de Pico de las Nieves. Onze wandeling begint in het dorpje Santa Lucia de Tirajana en stijgt via steile slingerende bergpaadjes omhoog. Kale berghellingen met indrukwekkende vergezichten af met sporadische bossen wisselen elkaar af. Ik kan je uit eigen ervaring verzekeren dat je een euforisch hoogtepunt bereikt op de top. En het uitzicht maakt het er niet minder op.

Tijdens deze makkelijke maar niet minder indrukwekkende wandeling verkennen we de Barranco de los Cercícalos, de kloof van de torenvalken. In een ogenschijnlijk verlaten dal stroomt het hele jaar water en dat is bijzonder op dit eiland waar het 2 jaar niet echt regende. Door een jungle van olijfbomen, wilgen, indrukwekkende steeneiken en bamboe volgen we het water door het dal en ontdekken meerdere watervallen.

De wandeling leidt over landweggetjes naar het rotsfort La Fortaleza, waar de oorspronkelijke inwoners van het eiland in 1483 werden verslagen door de Spanjaarden. We bezoeken de grot in deze indrukwekkende rotsformatie waar de oerinwoners verbleven. De overvloed aan palmbomen op de terugweg herinnert aan het ooit overvloedige water in het dal. We volgen de droge rivierbedding en ontdekken de hippe gemeenschap die hier huist.

De tocht rond het dal Barranco del Juncal begin op een verlaten asfaltweg naar een dorp dat weinig bezoekers krijgt, dan daalt het af tot de diepte van het dal en klimt gestaag omhoog door een verkoelend dennenbos. Dan bereiken we verlaten kale bergkammen met vergezichten over het dal aan de ene kant en het stuwmeer aan de andere kant.

We bezoeken de las Dunas de Maspalomas, een enorm duingebied op het zuidelijkste puntje van het eiland dat zijn eigen leven leidt. De wind verplaatst de duinen iedere dag in een andere richting. We lopen door het rulle zand van dit gebied en beklimmen verschillende duinen. We kruisen een kamelenranch en de droge rivier die ooit bergwater afvoerde naar zee. Op de terugweg krijgen onze voeten verkoeling, want we volgen de kustlijn terug naar Playa del Ingles.

ontspannen op de luxe finca oasis

Onze thuisbasis is Finca Oasis in de buurt van Telde. Je hebt hier de beschikking over je eigen plek waar je je heerlijk kunt terugtrekken om de dag te laten bezinken. Ontspannen kan natuurlijk ook in het zwembad of op één van de terrassen met uitzicht op de omliggende boomgaard en de bergen. De grote woonkeuken biedt veel mogelijkheden voor het koken en maaltijden kunnen zowel binnen als op het terras samen worden gegeten. Een plek om je een week lang thuis te voelen.

Fotografie om anders te gaan kijken

Iedereen ziet de wereld anders en ervaart situaties anders. Dat komt doordat ieder mens zijn eigen perspectief toepast. Door middel van fotografie kun je gemakkelijk leren om op een andere manier naar de wereld te kijken. Bijvoorbeeld door in te zoomen op de details, uit te zoomen naar het geheel of eens voor een totaal ander perspectief te kiezen. Als je je bewust bent van de verschillende perspectieven, kun deze inzetten om je doel gemakkelijker te bereiken. Want als je door de ogen van een anders leer kijken, weet je precies wat die anders ziet en drijft. 

de heerlijke spaanse keuken

Tijdens deze week koken we samen met een lokale kok die laat kennis maken met de Spaanse keuken. Zo leer je bijvoorbeeld paella en Rancho Canario bereiden. En de recepten krijg je mee naar huis, zodat je familie en vrienden kunt verrassen met de heerlijkste Spaanse gerechten. Onderweg eten we altijd een eenvoudige wandellunch, want je wilt niet te veel hoeven dragen. Op vrijdag ga we na een week stevig wandelen uit eten bij mijn favoriete tapasrestaurant in Maspalomas, Maná 264. Daar worden we uitgebreid in de watten gelegd en proeven we de heerlijkste gerechten. Je smaakpupillen komen in Spanje nooit iets tekort!

optimaal resultaat met
1-op-1 coaching

Gedurende de wandelingen, het koken en de maaltijden is er veel gelegenheid om te praten, van gedachten te wisselen en van elkaars ervaringen te leren. Maar het optimale resultaat behaal je met 1-op-1 coaching.  Iedere dag krijgt je 30 minuten mijn exclusieve aandacht. In totaal werken we dan zo’n 3,5 uur aan jouw ontwikkeling. Ik weet zeker dat je dan als een ander mens terug naar huis gaat.  

na deze week heb jij

 • meer rust en focus
 • meer overzicht
 • meer grip op jouw leven
 • meer zelfvertrouwen
 • meer inspiratie en motivatie
 • mooie nieuwe contacten
 • een ervaring die je nooit zult vergeten

een wereld van verschil

Opgeladen door de Spaanse zon en misschien met wat vermoeide benen, verlaat je na een week Gran Canaria. Geinspireerd en gemotiveerd keer je terug naar huis met meer overzicht dan je ooit gehad hebt. Je pakt het leven weer, vol zelfvertrouwen, met beide handen beet. Je bent een onvergetelijke ervaring rijker, hebt mooie nieuwe contacten gemaakt en je kunt verschillende Spaanse recepten bereiden. Maar bovenal weet je dat wandelen je voortaan de rust overzicht en inzicht geeft beslissingen te kunnen nemen. En dat die beslissingen alleen succesvol zullen zijn als je steeds met andere ogen naar de wereld blijft kijken. 

Ik ben jouw gids

Ik trek regelmatig de bergen in om inspiratie op te doen en rust te vinden. Om even los te komen van de dagelijkse werkzaamheden en de mensen om me heen. Om weer duidelijkheid en overzicht te krijgen. Iedere keer weer kom ik vol ideeën thuis. 

Nadat ik een burn-out kreeg ben ik stevig gaan wandelen en dat heeft enorm bijgedragen aan mijn herstel. Op een bergrug nam ik de beslissing om voor mezelf te beginnen en van wandelen mijn werk te maken. Zo zie je naar waar een wandeling tot kan leiden!

Die ervaring, mijn opleiding en mijn jarenlange ervaring als manager bij vaak ingewikkelde organisaties mee met jou mee de bergen in. Om jou te helpen een volgende stap te zetten. Trek jij de stoute schoenen aan en ga je mee?

dit zeggen zij over mij

Zet de stap naar inzicht

en ga een week met mij wandelen op Gran Canaria.

 • Retraite
  Waardering 0 uit 5

  Wandel naar inzicht november 2020

  899,00 - 1.399,00

  Ga op wandelretraite op Gran Canaria van zaterdag 31 oktober t/m zaterdag 7 november. De prijs in inclusief verblijf, eten & drinken, begeleide wandelingen en groepsactiviteiten, maar exclusief vlucht en verzekeringen. 1-op-1 coaching is optioneel.

  bekijk
 • Retraite
  Waardering 0 uit 5

  Wandel naar inzicht mei 2021

  1.499,00 - 1.999,00

  Ga op wandelretraite op Gran Canaria van zaterdag 1 t/m zaterdag 8 mei 2021. De prijs in inclusief verblijf, eten & drinken, begeleide wandelingen, groepsactiviteiten en 1-op-1 coaching, maar exclusief vlucht en verzekeringen.

  bekijk

Interesse maar twijfel je nog?

Meld je dan hieronder aan voor meer informatie over deze onvergetelijke week en extra inspiratie die jou kan helpen groeien. 

nl_NL
en_GB nl_NL
ebook Bewegen. Zien. Veranderen.

Gratis e-book

BEWEGEN. ZIEN. Veranderen.

Dit e-book bevat, naast veel achtergronden,
6 tips waarmee jij direct aan de slag kunt om in beweging te komen, anders naar de wereld te gaan kijkenende verandering aan te gaan.